Dla koneserów kawy australijskie ziarna mogą być zaskoczeniem, jak również pożądanym rarytasem, a to wszystko za sprawą rzadkości tego gatunku kawy. Plantacje na tym kontynencie rozwinęły się dopiero w latach 80-tych ubiegłego wieku i obejmują głównie wschodnie granice Australii.
Uprawa kawowców odbywa się na wysokościach 600 - 1000 m n.p.m. w klimacie subtropikalnym w pełnym słońcu. Dzięki odpowiedniej glebie, specjalnemu nawodnieniu i prawie zerowej ilości szkodników owoce kawowca dojrzewają w idealnych warunkach i nie ma konieczności stosowania pestycydów.
To wszystko sprawia, że australijska kawa jest pełna słodyczy, orzeźwienia i delikatności, a jej niska kwasowość zapewnia zrównoważony smak naparu, w którym wyczuwalne są nuty owoców i kakao.
Profil smakowy:
zrównoważona i pełna smaku
kakao
wanilia
owoce
Profil palenia – średnie
Kwasowość – niska
Metoda obróbki - na mokro
Kawę Australia wypalamy tylko i wyłącznie na zamówienie tak, aby mogli Państwo delektować się wyłącznie świeżo paloną kawą. Czas realizacji zamówienia do 3 dni.
KAWĘ WYPALAMY ZAWSZE W DNIU WYSYŁKI !!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów