DARMOWA DOSTAWA OD 120 PLN

Szukaj

Kawa ziarnista BRAZIL DECAF 100% Arabica

Czas dostawy: 2-4 dni

Brazylia nazywana "Krajem Kawy" to bez wątpienia kraj pachnący kawą.

Jest jej największym producentem na świecie. Jej zbiory stanowią 1/3 całych światowych plonów. Przyczyniło się do tego głównie ukształtowanie terenu i sprzyjające warunki klimatyczne.

Do najważniejszych rejonów uprawy należą położone w południowo-wschodniej części kraju prowincje: Parana, Minas Gerais i Sao Paulo.

Brazylijska kawa rośnie na terenach usytuowanych od 400 - 1600 m n.p.m., co nie pozwala na zaliczenie wszystkich produktów do wysoko rosnących. Wysokość położenia plantacji, zdecydowanie odróżnia kawę brazylijską od kaw z Ameryki Centralnej, gdzie często plantacje mają położenie powyżej 1 500 m. n.p.m. Jest to ważna informacja ponieważ oznacza niską kwasowość kawy, albo inaczej uzasadnia legendarną łagodność kaw brazylijskich.

W Brazylii okres zbiorów przypada na miesiące od czerwca do września. Zebrane dojrzałe owoce najczęściej poddawane są obróbce na sucho. Po oczyszczeniu, przez okres do 4 tygodni, są suszone na słońcu.

Niezbędnym elementem przygotowania kawy bezkofeinowej jest proces dekofeinizacji.

Oferowana przez nas kawa bezkofeinowa poddawana jest już na etapie segregacji ziaren naturalnemu procesowi usunięcia z niej kofeiny w tzw. procesie "Swiss Water proces".

W tej metodzie pozbawienia ziarna kawy kofeiny (w odróżnieniu od innych metod - chemicznych) moczy się ją w wodzie. Podczas przebywania zielonych ziaren w wodzie oddają one prawie 99,9% kofeiny. Metoda ta jest naturalna i najzdrowsza dla finalnego klienta.

Kawa pozbawiona jest kofeiny, traci swoje właściwości pobudzające lecz cały czas posiada pełny smak i aromat kawy.

Polecana dla osób lubiących smak tego wyjątkowego naparu lecz nietolerujących kofeiny.

Może być idealnym rozwiązaniem dla osób cierpiących na nadciśnienie, cukrzycę, bezsenność, a także dla kobiet w ciąży i karmiących matek.

Brazylijska arabica ma łagodny, klasyczny i zrównoważony smak z wyczuwalnymi nutami orzechowo - czekoladowymi.

Kawy, uprawiane na niższych terenach niż w niektórych południowoamerykańskich państwach, wyróżnia też niższa kwasowość, którą nieco zwiększa proces dekofeinizacji.

Profil smakowy:

Łagodna i zrównoważona

orzechy

czekolada

Profil palenia - średnie

Kwasowość - niska

Metoda obróbki - na sucho

Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów

Zainstaluj aplikację Shoplo Reviews

Przejdź do aplikacji

Magnificent Coffee

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt