Peru choć rozpoczęło eksportować kawę dopiero w XX wieku – na dzień dzisiejszy wysyła poza swoje granice aż 4 miliony worków arabiki rocznie. Najważniejszym kawowym zakątkiem kraju jest San Martin znajdujący się na zboczach Andów. Właśnie tam pośród wilgotnego równikowego klimatu i górskiego chłodu dojrzewają ziarna naszej peruwiańskiej arabiki. Kawę w San Martin uprawia się między 1000 a 1800 metrów nad poziomem morza, bo właśnie na tych wysokościach występuje najlepsza, żyzna gleba. Następnie przetwarzana jest metodą na mokro, a więc kwasowość i głębia smaku ziaren zostaje nienaruszona. Arabica Peru to znakomity wybór dla wielbicieli aromatycznych i orzeźwiających napojów. Słodka łagodność wspaniale łączy się z akcentami orzechowymi i waniliowymi. Całość wypełniają cynamonowe i karmelowe detale, które wraz ze złożonym aromatem owoców i czekolady uzależniają swoim smakowym wdziękiem.
Profil smakowy:
zrównoważony
orzech
czekolada
wanilia
Profil palenia – średnie
Kwasowość – średnie
Metoda obróbki - na mokro
KAWĘ WYPALAMY ZAWSZE W DNIU WYSYŁKI !!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów