Występujący w Tanzanii wilgotny i ciepły klimat, a także wielkopowierzchniowy płaskowyż sprzyjają uprawom kawy, jednak mimo to tamtejsi producenci stawiają głównie na jakość swoich wyrobów - nie ilość.
Symbol AA w nazwie odnosi się do ponadprzeciętnej wielkości ziaren, co skutkuje pełnią smaku i aromatu przygotowanego napoju. Uprawy znajdują się minimum na wysokości 1400 m n.p.m., gdzie panują korzystne warunki do rozwoju wielu innych gatunków roślin, za sprawą czego Tanzania AA jest bogata nie tylko w owocowe nuty, ale również wyczujemy w niej posmak czekolady, wanilii i tytoniu.
Średni profil palenia, wyraźnie zaznaczona kwasowość i obfity bukiet smakowy z pewnością dogodzą każdemu amatorowi kawy w codziennych rytuałach.
Profil smakowy:
zrównoważona i pełna smaku
cytrusy
czekolada
Profil palenia – średnie
Kwasowość – wysoka
Metoda obróbki - na mokro
KAWĘ WYPALAMY ZAWSZE W DNIU WYSYŁKI !!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów