Kawa ziarnista Sumatra to jedna z rzadziej spotykanych kaw, której smak przybliża dzikość tropikalnej wyspy indonezyjskiej, położonej w południowo-wschodniej Azji w Archipelagu Malajskim i jest gwarancją pysznej kawy. Owoce kawy Sumatra dojrzewają dłużej i mają ziarna o słodszej nucie ponieważ wszystkie rosną w cieniu drzew sumatrzańskiej dżungli na wysokości 900-1 600 m n.p.m. Jest to kawa zbierana ręcznie o głębokim body o intensywnym, dzikim profilu. Wyjątkowy proces obróbki ziaren kawowca zwany Giling Basah ( łuskanie na mokro ) jest jednym z czynników, który wyróżnia Sumatrę pośród wszystkich regionów kawowych.
Warto delektować się jej oryginalnym smakiem i stonowaną kwasowością. Jeśli masz ochotę na gorzką czekoladę oraz chciałbyś poczuć intrygujące nuty tropikalnego runa leśnego to ta kawa jest właśnie dla Ciebie. Jest idealna do espresso, sprawdza się również znakomicie jako Americano.
Profil smakowy:
łagodna i pełna smaku
gorzka czekolada
tropikalne runo leśne
Profil palenia –średnie
Kwasowość – średnia
Metoda obróbki - giling basah
WSZYSTKIE NASZE KAWY SĄ ZAWSZE ŚWIEŻO WYPALANE!!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów