Rejon Tarrazu to ojczyzna najwyżej cenionej kawy kostorykańskiej. Na wysokości 1200-1800 metrów nad poziomem morza w symbiozie z czystą, wulkaniczną glebą bez nawozów i pestycydów rośnie nasza Arabika. Kawa ziarnista z tego regionu charakteryzuje się bogatym i harmonijnym smakiem. Wyrazistość, wyrafinowanie, moc i delikatnie pikantny aromat sprawiają, że ziarna z Arabica Tarrazu uważane są za jedne z najlepszych na świecie. Plony z upraw kawy są głównym towarem eksportowym Kostaryki. Ciekawostką jest, że uprawia się tam wyłącznie arabikę, gdyż uprawa Robusty jest nielegalna. Bogaty smak i niezwykły aromat zapewniają nuty kardamonu, a idealne dopełnienie stanowią akcenty miodu i owoców. Filiżanka tej odmiany arabiki zarówno postawi szybko na nogi, jak i pozwoli zatrzymać się i delektować chwilą w towarzystwie niesamowitych wrażeń zapachowych i smakowych.
Profil smakowy:
łagodna i zrównoważona
owoce
miód
kardamon
Profil palenia - średnie
Kwasowość – średnia
Metoda obróbki – na mokro
WSZYSTKIE NASZE KAWY SĄ ZAWSZE ŚWIEŻO WYPALANE!!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów