Dominikana wszystkim kojarzy się z rajskim zakątkiem, wakacjami i udanym wypoczynkiem, a nieodłącznym elementem dobrze spędzonego czasu jest oczywiście pyszna kawa, której w tym kraju nie brakuje. Wśród dominikańskich kaw, tę uznawaną za najlepszą stanowią ziarna z regionu Barahona – czyli właśnie te, które wypalamy w palarni. Smak kawy ziarnistej Arabica Dominicana doskonale odzwierciedla warunki, w jakich ziarna mają okazję dojrzewać. Sporo słońca, ciepły wiatr, całoroczne opady sprawiają, że barahońska kawa ma znakomity profil smakowy. Wysokość upraw w przedziale 600-1450 m n.p.m. pozwala dojrzewać owocom powoli i mogą być zbierane przez cały rok. Każdy, kto chciałby spróbować namiastki tropików powinien skosztować tej odmiany kawy. Lekka słodycz, cytrusowa kwasowość, nuty czekolady, orzechów i pomarańczy to dosłownie Karaiby w filiżance.
Profil smakowy:
zrównoważony
czekolada
orzechy
pomarańcza
Profil palenia - średnie
Kwasowość – wysoka
Metoda obróbki - mokro
WSZYSTKIE NASZE KAWY SĄ ZAWSZE ŚWIEŻO WYPALANE!!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów