Położona w sercu Afryki Rwanda nie bez powodu jest nazywana krainą tysiąca wzgórz. To właśnie wyżyny, które tworzą malowniczy krajobraz, pełnią również praktyczną funkcję i tworzą idealne warunki do uprawy Arabiki. Dominują w tym regionie małe plantacje o powierzchniach za ledwie pół hektara. Jednak kawowce idealnie wtapiające się w wyżyny Rwandy na wysokościach 1200-1800 m n.p.m. znakomicie odnajdują się w panującym podrównikowym klimacie. Wulkaniczne gleby, duże wysokości, odpowiednia ilość opadów i umiarkowana temperatura to cechy regionu Rulindo, gdzie w idealnych warunkach dojrzewają ziarna naszej Arabiki Rwanda. Równowaga, balans to drugie imiona tych ziaren. Napar wypełniony słodyczą i pikanterią przypraw jest wzbogacony nutą delikatności kwiatów. Wyczuwalne są również liczne nuty cytrusów, odrobina karmelu, a nawet taki akcent jak ziele angielskie. Napar urzeka swoją delikatnością i energią jednocześnie.
Profil smakowy:
wytrawny
cytrusy
karmel
ziele angielskie
Profil palenia - średnie
Kwasowość – wysoka
Metoda obróbki - na mokro
KAWĘ WYPALAMY ZAWSZE W DNIU WYSYŁKI !!!
Tutaj zostaną wyświetlone opinie od twoich klientów